Ria 1

2 oktober 2022  IJZENDIJKE 1-RIA(W)1    1-6 ( rust 1-1)

Wederom een wedstrijd met twee gezichten. Een eerste helft waarbij Ria-W perfect uit de startblokken schoor en via Tolunay ( prachtige goal) op voorsprong kwam. IJzendijke schakelde daarna een tandje bij en Ria kreeg het moeilijk. Het was wachten op de gelijkmaker, die er ook kwam op slag van rust. Arno greep in de rust in en stuurde het team met duidelijk aanvallende intentie’s de wei in.

Met de regelmaat van de klok voerde onze mannen de score op om uiteindelijk de teller te laten stoppen op 1-6. Toch was het nog even schrikken geblazen toen arbiter Wim Broekhoven de bal op de stip legde. Maar goalie Kaay kweet zich prima van zijn taak en stopte de pingel. Nu een weekje bijkomen en dan weer verder op ons eigen terrein…..EINDELIJK.

Zondag 25 september begon dan eindelijk de competitie, wat waren we er aan toe, na een foutloze bekercampagne waarin voor het eerst in jaren de 2e ronde werd bereikt speelden we onze 1e wedstrijd zoals zo vaak tegen VV Groede, angstgegner nummer 1 zoals ook n u weer bleek. De eindstand 2-2 was een prima afspiegeling van de wedstrijd die boeide van minuut 1 tot het laatste eindsignaal van de zeer goed leidende arbiter Morelis (slechts 1 gele kaart had de beste man nodig). Het publiek deze middag kreeg een waar voetbalgevecht voorgeschoteld met prima doelpunten (de 1-1 van Ertrogul was een juweeltje), acties voor beide doelen, inzet van beide ploegen en een onderling prima sfeertje.

Groede kwam na 10 minuten op 0-1 voorsprong waarin de Ria verdediging er niet goed uitzag, na deze domper herpakten de rood-zwarten zich en gingen met heel goed veldspel via Ertje en een vrije trap van Tolly toch met een voorsprong de rust in, 2 minuten na rust maakte Groede verrassend gelijk. Hierna ontspon zich het eerder genoemde potje voetbal met over en weer kansen. Beide doelmannen stonden echter op post om de eerste wedstrijd met een punten deling te beeindigen. Volgende week gaan we op bezoek naar Tieke!

Zondag 11 september kwam derdeklasser Clinge op bezoek naar het sportpark van FC Axel, waar we nog een aantal wedstrijden zullen spelen alvorens we terug op onze eigen vertrouwde accommodatie terecht kunnen. Clinge dat vorige week gelijkspeelde tegen Vogelwaarde was uit op drie punten om terug in de race te komen voor een mogelijke volgende bekerronde, onze eigen ploeg, dat door blessures liefst 6 “potentiële” basisspelers miste kon bij een overwinning Clinge definitief uitschakelen in deze poule van 4.  De wedstrijd, onder leiding van de goed fluitende Peters, was in het begin wat rommelig van onze kant, mede door een iets ander systeem en onwennigheid hiervan. Na een klein kwartier, Ria-W schudde de schroom van zich af, kwamen we beter in de wedstrijd en golfde het spel in die fase over en weer, zonder daar uitgespeelde kansen uit te voetballen overigens. Totdat op het half Ertrogul met een steepass de Clingse verdediging openreet en de rappe Ricco oog in oog met de doelman zette, beheerst en kalm rondde laatstgenoemde af, 1-0 derhalve. Lang kon Ria-W niet genieten van deze voorsprong, een onhandige overtreding aan de zijkant van de 16 met de daarop volgende vrije trap werd door Clinge gepromoveerd tot de gelijkmaker. Was deze wedstrijd tot dit moment al leuk om te bekijken, het mooiste moest nog komen. Roy die de bal op links in 1x met een crossball naar rechts verplaatste werd door Samed dan weer in 1 keer in loop van Ertrogul voor het doel voorgegeven, deze besloot na zijn eerste assist ook zijn eerste doelpunt te maken in het nieuwe tenue van RIA-W en hiermee de ruststand op 2-1 te bepalen. Na rust met enkele wissels aan Clingse zijde behield RIA-W zijn overwicht en kon Ricco al snel weer 1 op 1 met keeper worden gezet, door de geweldig spelende Bowy, helaas voor Rico bleef de Clingse sluitpost lang staan en kwam als winnaar uit de strijd. Zonder dat RIA kansen weggaf bleef het georganiseerd spelen onder leiding van aanvoerder Tommy. Met een kwartier te spelen kreeg Samed op links de bal, begon aan een slalom en gaf het balletje precies op tijd door de verdediging waar Mike deSomville opdook en beheerst de 3-1 aantekende, wedstrijd beslist. Leuk voor de last minute toegevoegde spelers van ons 2e elftal, Seyed en Lars konden zo ook nog enkele minuten meedoen met het eerste. Volgende week zal in een onderling duel met Vogelwaarde worden beslist wie naar de volgende ronde gaat. Het hopen is nu dat het elftal langzaam aan weer met terugkerende speler zal worden aangevuld, de eerste tekenen op herstel zijn langzaam zichtbaar, maar zoals vandaag is gebleken zal de trainer niet snel in paniek raken als hij weer ziet wat deze groep allemaal kan, en het collectief sterk genoeg is om te winnen van een 3e klasser!

Kalender Ria 1